TuinStudio

Uw natuurlijke omgeving als inspirerend decor

Tuinstudio verzorgt portret- en documentaire fotografie op maat. In samenhang met mens, natuur en omgeving. Ik verbeeld monumentale momenten en benader tijd als een bouwwerk of sculptuur in de ruimte. Dankzij een sociaal diploma heb ik oog voor menselijke verhoudingen en in mijn artistieke praktijk koester ik verbeeldingskracht en dromen. Een tuin staat symbool voor de persoonlijke ruimte die we innemen, met specifieke wensen  of verzoeken. Als maker put ik inspiratie en vertrouwen uit mijn stadstuin; mijn studio bevindt zich in een serre. Naast opdrachtfotografie werk ik o.a. aan kunstprojecten, zie: www.mathildejansen.com

Tuin der verbeelding
Inspiratie en kleur zijn overal te vinden. Als fotografe heb ik ervaring in binnen- en buitenland. Ik denk standaard out of the box – eerder zoals een bos. Een box is van hout als grondstof gemaakt. Een bos ademt. Met een bezielde blik breng ik authentieke kenmerken van mensen en organisaties tot leven, gewoon zoals ze zijn: bijzonder.

Bruiloft in Zutphen

Tentoonstelling ACF | Fotoprints op aluminium

Expositie in Amsterdam (ACF)

 

 

 

 

 

 

 

 

Frisse lucht en buitenleven

Natuur is tijdloos, mensen voelen zich er vaak op hun gemak en krijgen er energie van; gratis maar niet voor niets. We maken gebruik van bewegingsvrijheid, diverse decors, natuurlijk daglicht en frisse lucht. Het zien van een horizon of wolkenlucht, het ruiken van aarde of bewust zijn van seizoenen, heeft invloed op de blik of houding bij mensen. Kinderen omarmen mijn aanwezigheid vaak als een spel.
In de stad zijn talrijke mogelijkheden zoals een park, binnentuin, skybox of terras. Denk tevens aan locaties zoals een duurzame (zorg)boerderij, teambuilding of intieme familiefotografie op het strand. Als zondagskind geboren in een dorp naast de IJssel, reis ik met liefde door Nederland. Respect en transparantie staan hoog in het vaandel en ik speel in op uw wensen.

Eerlijke benadering
Pure fotografie is teder en soms confronterend. Ik benader onderwerpen positief, maar niet cheesy. Mijn fotografie is betrokken, met een open blik t.a.v. (bio)diversiteit. De selectie fotografie op deze site komt veelal, net als mijn kunstfotografie, met oog voor natuurlijke grondstoffen, materialen en (sociale) verhoudingen tot stand. Deze website draait op groene energie en ik maak in mijn praktijk gebruik van recycling en duurzame diensten.

Analoog of toch digitaal? Het kan allemaal
Ik bied analoge én digitale reportages en portretfotografie. Voordat we beginnen maak ik een creatieve opzet met offerte. U ontvangt na de shoot Fotolab overzichtsvellen/contactsheets of een selectie met digitale beelden, om een keuze uit te maken. Wilt u bijvoorbeeld een analoge zwart wit reportage die de tand des tijds doorstaat maar de kosten beperken? Dan spreken we vooraf het aantal te gebruiken films af zodat u weet waar u aan toe bent. Zo simpel is het. Ik pas me aan aan uw wensen.

U boekt mij vanaf €250 – €500 voor een dagdeel. Incl. 21% BTW, reistijd, nabewerking, service en print/digitaal bestand. Inlijsten voor meerprijs en in overleg. Een aantal weken na de shoot heeft u uw droom in de hand of aan de wand!

Mathilde Evaline Jansen

 

About GardenStudio 

Your environment is a playground for photography on location
GardenStudio is a documentary and art photography studio, set up by Amsterdam based international photographer Mathilde Jansen. Dar es Salaam (Tanzania) is a second home, where every once in a while she stays for a period of time. GardenStudio works in commission for individuals, families and companies. Gardens, parks, buildings, beaches, homes or factories set the stage for authentic portrait, commercial and documentary photography. GardenStudio portrays monumental moments and events in the lives of people and organizations, focusing on the interrelation with nature, coworkers and (socio-)economy. GardenStudio represents being in the open air, colorfulness, experience, true identity, essence-marketing, diversity and natural or innovative surroundings. International photography and mixed media projects: www.mathildejansen.com.