TuinStudio

Uw natuurlijke omgeving als levend decor
Tuinstudio verzorgt kunstwerken en portret- en documentaire fotografie op maat. In samenhang met mens, natuur en een gedeelde inspiratie. Ik benader tijd als een bouwwerk in de ruimte. Dankzij een sociaal diploma heb ik oog voor menselijke verhoudingen en in mijn artistieke praktijk koester ik verbeeldingskracht en dromen. Een tuin staat symbool voor de persoonlijke ruimte die we innemen, met specifieke wensen  of verzoeken. Als maker put ik inspiratie uit de natuur en mijn studio bevindt zich in mijn tuin nabij de IJssel te Deventer. Naast opdrachtfotografie werk ik aan autonome kunstprojecten met een internationale drijfveer en focus. Zie: www.mathildejansen.com

Tuin der verbeelding
Als fotografe heb ik ervaring in binnen- en buitenland. Natuurbronnen en biodiversiteit zijn lokaal en globaal verbonden en verweven, ook in mijn werk. Met een bezielde blik tracht ik de authentieke essentie van mensen en organisaties te belichten, waarbij verschillen organisch omarmd worden. Diversiteit creëert vooruitgang.

Bruiloft in Zutphen

Tentoonstelling ACF | Fotoprints op aluminium

Expositie in Amsterdam (ACF)

Bezieling
Natuur is van alle tijden en voor, door en in iedereen. Mensen krijgen energie van zuurstof. We benutten bewegingsvrijheid, kleurrijke decors, natuurlijk daglicht en open lucht.

Het beleven van een horizon, natte aarde of de seizoenen, heeft invloed op de wijze waarop maker en model zich tijdens de unieke shoot afstemmen. Met kinderen ga ik hierbij een dynamische en speelse interactie aan. 

In de stad en dorp zijn talrijke mogelijkheden zoals een park, binnentuin, terras, (zorg)boerderij of skybox. Denk aan teambuilding of intieme familiefotografie op het strand, een dak of de hei. Geboren in een dorp naast de IJssel en met een woonverleden in Den Haag en Amsterdam, reis ik met liefde door Nederland. 

Eerlijke benadering
Pure fotografie is warm en soms rauw. Ik benader onderwerpen open, oprecht en betrokken. Deze website draait op groene energie en ik maak in mijn praktijk gebruik van recycling en duurzame diensten. Fotografie wordt op maat aangeboden en Fotolab Amsterdam verzorgt de prints. In Deventer worden evt. canvas werken professioneel opgespannen bij Stoop&Co.

Analoge werkwijze
Ik bied analoge toegewijde reportages, kunst- en portretfotografie. Na een bespreking of kennismaking maak ik een creatieve opzet met offerte. U ontvangt kort na de shoot contactsheets (overzichtsvel met 36 of 10 foto’s, afhankelijk van de film die gebruikt is) om een keuze te maken. Wilt u een analoge zwart wit reportage die de tand des tijds doorstaat maar de kosten beperken? Dan spreken we vooraf het aantal te gebruiken films af zodat u weet waar u aan toe bent. Ik pas me aan aan uw wensen.

U boekt mij vanaf €250 – €500 voor een dagdeel. Incl. 21% of 9% BTW, reistijd, nabewerking, service en print/digitaal bestand. Inlijsten voor meerprijs en in overleg. Enkele dagen tot weken na de shoot heeft u uw portret in de hand of kunst aan de wand! 

Discoveries beyond reality
Voor een uniek kunstwerk van jouw tuin, jezelf, je gezin of organisatie kan je meer informatie verkrijgen via https://mathildejansen.com/you/. Hierbij benut ik een bijzondere techniek, waarbij het middenformaat negatief van een foto met inkt of andere materialen bewerkt wordt.

Mathilde Evaline Jansen

About GardenStudio 

Your environment is a playground for photography on location
GardenStudio is a documentary and art photography studio, set up by Amsterdam based international photographer Mathilde Jansen. Dar es Salaam (Tanzania) is a second home, where every once in a while she stays for a period of time. GardenStudio works in commission for individuals, families and companies. Gardens, parks, buildings, beaches, homes or factories set the stage for authentic portrait, commercial and documentary photography. GardenStudio portrays monumental moments and events in the lives of people and organizations, focusing on the interrelation with nature, coworkers and (socio-)economy. GardenStudio represents being in the open air, colorfulness, experience, true identity, essence-marketing, diversity and natural or innovative surroundings. International photography and mixed media projects: www.mathildejansen.com.